Barna îi ia apărarea lui Voiculescu: Noul ordin al MS este firesc și necesar

Distribuie acest articol!

Vicepremierului Dan Barna sare în apărarea apărarea Ministerului Sănătății, după publicarea noului ordin, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, în Monitorul Oficial.

Este un ordin firesc, pentru că reglementarea anterioară, ordinul anterior, avea câțiva indicatori foarte vagi – calitatea îngrijirilor medicale, reziliența pacienților, criterii total aleatorii care a făcut posibilă situația de la Timișoara. Modificările stabilesc indicatori foarte clari. Acest ordin a fost publicat azi (marți – n.r.), probabil va fi detaliat mâine (miercuri – n.r.). Prin acest ordin va fi foarte simplu, pe criterii obiective, cantitative, să-ți dai seama dacă o localitate sau alta e în risc de a se lua o măsură de restricție sau alta. E un ordin tehnic, necesar”, a spus la TVR Dan Barna.

Reamintim că Ministerul Sănătății a elaborat un ordin prin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: