Barna dă asigurări despre PNRR: Va fi aprobat în septembrie

Distribuie acest articol!

Dan Barna dă asigurării despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Vicepremierul a declarat că PNRR-ul va fi aprobat de Comisia Europeană în septembrie, iar la începutul anului viitor va ajunge prima tranșă de bani.

Lucrurile sunt exact aşa cum e normal să fie. Acum o săptămână, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, colegul meu Cristian Ghinea, a fost la Bruxelles, s-au clarificat marea parte a detaliilor şi pe partea de reformă, şi pe partea de investiţii. În septembrie vom avea aprobat programul şi cred că de la începutul anului vor veni primele zeci de milioane în ţară pe proiectele aflate în desfăşurare”, a declarat Dan Barna marți la TVR 1, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, în urma rectificării bugetare, trei domenii vor primi bani mai mulţi. Este vorba despre transporturi, sănătate şi dezvoltare.

În momentul de faţă, după mulţi ani de zile, România are un buget de investiţii mare, care este şi executat (…). La această rectificare, cu siguranţă pe zona de infrastructură va fi o rectificare pozitivă, adică vor mai fi nişte fonduri alocate pentru transporturi. Domeniile anunţate de altfel şi de către premier pentru care va exista rectificare cu siguranţă sunt: domeniul transporturi, domeniul sănătate şi domeniul dezvoltare. Sunt 3 ministere la care premierul a anunţat că vor fi alocate fonduri suplimentare la rectificare, tocmai ca dovadă explicită a faptului că investiţiile se şi întâmplă în România şi că acest guvern chiar le face. (…) Miza este ca această coaliţie şi această rectificare să asigure o stabilitate bugetară pentru perioada următoare”, a adăugat Dan Barna.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: