Barna apasă pedala de accelerație: Cere desfiinţarea SIIJ înainte de avizul Comisiei de la Veneţia

Distribuie acest articol!

Barna apasă pedala de accelerație: Cere desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor dinJjustiţie (SIIJ) chiar și înainte de avizul Comisiei de la Veneţia. Acest lucra s-ar putea întâmpla fie în această sesiune parlamentară, fie într-o sesiune extraordinară în luna iulie.

„Avem în momentul de faţă şi raportul MCV. Am văzut că e un raport care arată bine, cât timp reuşim să îndeplinim aceste cerinţe, printre care şi desfiinţarea SIIJ -, avem şi decizia din 18 mai a Curţii de Justiţie a UE şi aşteptăm la începutul lunii iulie şi decizia Comisiei de la Veneţia pe acest subiect. Este foarte clar şi este dorinţa pe care o avem ca fie în această sesiune, până la finalul ei, fie într-o sesiune extraordinară, în luna iulie, să se termine povestea SIIJ, să eliminăm această excrescenţă dureroasă de pe sistemul de justiţie care a adus atâtea deservicii şi a afectat atât de semnificativ percepţia sistemului de justiţie din România”, a afirmat Dan Barna, la finlaul Biroului Naţional al USR.

Vicepremierul a adăugat că va deschide subiectul desfiinţării SIIJ în şedinţa coaliţie de luni. „Este un subiect pe care îl voi discuta şi în această seară la coaliţie, cel legat de calendarul asumat pentru a avea şi în Senat votul privind desfiinţarea SIIJ”, a explicat Barna.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: