Avocatul Poporului DETONEAZĂ starea nației: În România se instaurează o dictatură medicală. Unde ați mai văzut premier să se refere astfel(teroriști) la cetățenii care gândesc diferit de autoritate?

Distribuie acest articol!

Avocatul Poporului a detonat în această seară starea nației prin prezentarea unor abuzuri inimaginabile din spitale și atitudinea guvernului care și-a numit proprii cetățeni ”teroriști”. Renate Weber avertizează că alunecăm spre o dictatură medicală Orwelliană și ar trebui să ne fie teamă.

„Cam de un de zile libertatea noastra de miscare nu prea mai exista decat in niste limite.

Libertatea de exprimare este victima absoluta a acestei pandemii, nu doar in Romania ci peste tot. Dintre toate drepturile, libertatea de exprimare a fost cea mai afectata. In afara de cenzura a aparut si o autocenzura extrem de ingrijoratoare.

A mai aparut un jucator dincolo de stat, retelele sociale, proprietarii unor retele care ar fi trebuit sa asigure acces nediscriminatoriu tuturor si acum cu o forfecuta parca taie, suspenda conturi, sterge postari, adica este ceva….parca romanul lui Orwell, 1984, incepe sa devina realitate si ar trebuie sa ne fie putin teama. Avem mari probleme si sincer sa fiu nu stiu cum vom iesi din aceasta pandemie.

Alt drept incalcat este cel de a primi servicii de sanatate pentru orice alta afectiune in afara de COVID”, a declarat Renate Weber.

Unul dintre cele mai bine cunoscute cărţi distopice clasice, romanul 1984 de George Orwell prezintă o lume distopică în care toată lumea este urmărită, programul este unul fix pentru fiecare persoană, nimeni nu are voie să-şi expună punctul de vedere, nimeni nu se poate opune sistemului, altfel există consecinţe grave. Partidul, împreună cu The Big Brother, sunt cei care controlează societatea şi stabilesc regulile.

”Exprimarea aici s-o fi dorit plastica, dar este profund, profund nefericita. Nici nu stiu daca aceste campanii de care vorbeste deranjeaza in vreun fel. Ce conteaza campania impotriva vaccinarii daca nu ai suficiente doze de vaccin? A! Ca exista un procent de 10–20 la suta (care sunt anti-vaccin, n.red.) nici nu conteaza. Nu a zis ca trebuie sa avem 70% vaccinati? Hai sa ne preocupam de astia 70% si pe urma ne ocupam si de ceilalti. Asta ar trebui sa vada premierul. Unde ati mai vazut premier sa se refere in acesti termeni la cetatenii care gandesc diferit de autoritate? Trebuie convinsi altfel oamenii, nu aratandu-le nuiaua din cui sau facandu-i teroristi. Este mult, mult prea deplasat, cum pot sa vorbesti in termenii acestia?”, a declarat Renate Weber.

Premierul Cîțu a declarat că zădărnicirea eforturilor de oprire a pandemiei, materializată prin campanii împotriva purtării măştii de protecţie sau a vaccinării anti-COVID, fără date concrete, este similară acţiunii unor ‘terorişti’:

  • “În România, de un an de zile, există o campanie împotriva acestor acţiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măştii în spaţiul public, există o campanie împotriva măsurilor de distanţare şi există o campanie împotriva vaccinării. Din punctul meu de vedere, aceste acţiuni sunt similare cu acţiunea unor terorişti, pentru că a zădărnici această activitate a Guvernului, care are ca obiectiv îmbunătăţirea sănătăţii tuturor românilor, este o acţiune care încearcă să submineze autoritatea statului, fără date. Repet, trebuie să ne uităm întotdeauna la specialişti, de acolo ne vin informaţiile”, a afirmat premierul la Palatul Victoria.

Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: