Știrile 60m.RO

Avocatul Poporului cere autorităților germane informații despre siguranța muncitorilor români sezonieri

Avocatul poporului, Renate Weber, a cerut autorităților germane informații despre siguranța sanitară a muncitorilor români sezonieri, se arată într-un comunicat de presă.

Renate Weber s-a adresat ministrului federal al Muncii din Germania, Hubertus Heil, și președintelui Comisiei pentru petiții din Bundestag, Marian Wendt.

„În contextul dezvăluirilor din presă privind condițiile în care sunt cazați și lucrează muncitorii plecați din România pentru activități sezoniere în agricultură în Germania,

Avocatul Poporului a trimis o scrisoare Ministrului federal al Muncii din Germania, domnul Hubertus Heil, precum și președintelui Comisiei pentru petiții din Parlamentul german, domnul Marian Wendt, solicitând câteva lămuriri privind situația muncitorilor români sezonieri:

– ce se întâmplă cu muncitorii sezonieri care se îmbolnăvesc și au nevoie de asistență medicală? Cine le pune la dispoziție medicamente? În ce condiții au acces la asistență medicală specializată în spital?”, se arată în comunicatul de presă.

În ultimele zile au apărut informații îngrijorătoare despre modul abuziv în care sunt tratați românii de către angajatorii germani.

Sursa: www.digi24.ro

Back to top button