Politică

Avocat Georgiana Teodorescu (AUR): Avem nevoie de o diplomație axată pe promovarea valorilor românești și a intereselor economice ale țării

Avocatul Maria Georgiana Teodorescu, lector universitar doctor la Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu și candidat AUR pentru Parlamentul European în alegerile de anul viitor, spune că este vital ca reprezentarea pe plan extern a României trebuie să fie una demnă și să pună pe primul loc interesele românilor.

De 33 de ani încoace politicienii care ne-au condus au aplicat proverbul ”capul ce se pleacă sabia nu-l taie” fără să le pese cât de mult s-a tăiat, de fapt, din nivelul de trai al românilor. Au acceptat orice li s-a cerut, au cedat orice a fost nevoie, fără o minimă negociere! Au vrut să ne facă să credem că orice vine de peste granițe este mult mai bun decât orice putem produce sau gândi noi! Au încurajat românii să plece peste hotare și să nu se mai întoarcă acasă, arătându-le constant că NU mai au unde să se întoarcă”, explică Georgiana Teodorescu într-un mesaj transmis public.

Din postura de candidat al AUR pentru alegerile europarlamentare de anul viitor, Georgiana Teodorescu spune că avem nevoie de un corp diplomatic care să lucreze în interesul statului român și care ”să practice atât o diplomație economică, axată pe dezvoltarea unor relații economice cât mai bune pentru țara noastră, cât și o diplomație culturală, de promovare a valorilor românești peste granițe

România NU este ultima țară din Europa, oricât au lăsat ei țara să alunece în derivă! România nu este doar o piață de desfacere și o țară unde să exporte alții deșeuri! Politica pe plan extern a AUR va fi una a demnității naționale pe plan extern, a interesului național manifestat prin toate modurile cu putință: un corp diplomatic profesionist și patriot, care să practice atât o diplomație economică, axată pe dezvoltarea unor relații economice cât mai bune pentru țara noastră, cât și o diplomație culturală, de promovare a valorilor românești peste granițe; o poziție demnă și fermă în raport cu partenerii externi, pe picior de egalitate cu toate statele lumii; o prioritate din protejarea intereselor și drepturilor cetățenilor români din diaspora și din comunitățile istorice”, spune avocatul Georgiana Teodorescu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button