Politică

Avocat Cosmina Cerva: Parlamentul protejează penalii, nu Curtea Constituțională

Doamna avocat, Cosmina Cerva, și-a exprimat o serie de poziții privind legile justiției și activitatea Curții Constituționale a României, în cadrul think thnak-ului românesc inițiat de partidul AUR, ce are ca scop realizarea unui proiect de țară. România nu a mai avut un proiect de țară de la Pactul de la Snagov deși au trecut 27 de ani.

„Nu e normal ca Guvernul să facă legi. Dl. Predoiu nu avea sub nici o formă dreptul să propună eliminarea unei sancțiuni pentr magistrații care respectă deciziile Curții Constituționale în condițiile în care deciziile CCR sunt în majoritate, cel puțin în ultimii ani, pe texte făcute de dl. Predoiu și echipa lui din guvernul Boc, atunci când și-au asumat codurile în 2014. Un avocat trebuie să stea în banca lui, mai ales când știe că a greșit. Tu Predoiu ai făcut textele neconstituționale, Curtea te-a sancționat pentru că ai făcut texte proaste, ai încasat bani pentru că ai făcut aceste texte, pentru că echipa Predoiu atunci când a făcut aceste coduri a încasat bani publici și să vii în 2022 și să spui că trebuie să eliminăm răspunderea celor care nu respectă deciziile CCR, adică acea Curte care ma sancționat pe mine pentru texte proaste este deja prea mult.

Predoiu nu mai avea niciun drept să mai iasă acum în fața cetățenilor cu niciun fel de lege și cu niciun fel de text pe coduri. Mă aflu astăzi aici, pentru că deputații AUR au fost singurii care, în momentul când am apelat la ei în calitate de avocați să conteste la CCR, Ordonanța Prună(USR), care ce să vedeți, ne băga iar serviciile de informații în justiție și asta s-a trecut prin vot în Parlament anul trecut fără să știe societatea civilă. A votat și PSD-ul, a votat și PNL-ul, a votat și USR-ul, și UDMR-ul, au votat toate partidele pe ascuns fără ca societatea civilă să știe.

Acești parlamentari din această clădire(Parlamentul României) ne-au introdus din nou SRI-ul în justiție, după ce câțiva ani am tot încercat să spunem că nu sunt bune acele protocoale secrete, că SRI-ul, serviciile în general, nu au ce căuta în justiție. Le mulțumesc celor 30 și ceva de deputați AUR care au semnat sesizarea la CCR și CCR a declarat neconstituțională acea Ordonanță Prună care ne readucea din nou SRI-ul în justiție. Cetățenii trebuie să își apere foarte mult Curtea Constituțională și Constituția. Constituția este o biblie pentru cetățean, iar Curtea este cea care apără drepturile cetățenilor. Nu le apără nici Guvernul, nici Parlamentul, nici Predoiu și nici cei care fac texte voit neconstituționale.

Nu CCR apără penalii, între ghilimele, așa cum fals au încercat să inducă în societate. Parlamentul este cel care face texte neconstituționale pe care CCR le corectează sau încearcă să le corecteze. În proiectul de țară trebuie pus mare accent în apărarea Constituției și apărarea CCR. Constituția și CCR au rămas ultimele redute care apără cetățeanul de tăvălugul care vine peste noi, cu legi… nu știu, ca specialist vă spun că tot ce vine de la Bruxelles e un pic defect ca să nu fiu prea dură.”, a declarat doamna avocat Cosmina Cerva.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button