Știrile 60m.RO

Avertismentul premierului polonez: „Dacă va zdrobi Ucraina, Putin va avansa spre Helsinki, Varşovia, Bucureşti”

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a făcut joi apel la înăsprirea sancţiunilor împotriva Moscovei în urma invaziei din Ucraina, precizând totodată că, „dacă va zdrobi Ucraina”, preşedintele rus Vladimir Putin „va avansa spre Helsinki, Varşovia, Bucureşti, poate chiar Berlin”, relatează AFP.

Sancţiunile occidentale sunt „fără precedent, merg foarte departe, dar sunt insuficiente”, a afirmat el într-o conferinţă de presă, invocând ca probă redeschiderea de joi a Bursei de la Moscova, reluarea tranzacţiilor cu obligaţiuni ruse şi reîntărirea rublei.

Preşedintele rus Vladimir Putin „pregăteşte Rusia pentru o perioadă dificilă de câteva luni”, iar „marea maşinărie de propagandă rusă îmi indică faptul că Rusia nu mai este astăzi un stat autoritar, ci un stat totalitar, ca Uniunea Sovietică în anii ’80”, a declarat şeful guvernului de la Varşovia.

„Trăim un moment decisiv. Dacă Putin va zdrobi Ucraina, dacă va zdrobi dorinţa noastră de luptă, de luptă economică, va avansa, într-un an sau doi, spre alte obiective. Va avansa spre Helsinki, Varşovia, Bucureşti, poate chiar Berlin. Germania trebuie să se gândească bine”, a adăugat Morawiecki.

Premierul polonez a mai spus că intenţionează să intervină „ferm”, la Consiliul European de la Bruxelles, „atât pe subiectul sancţiunilor, cât şi în privinţa altor acţiuni în legătură cu Rusia şi Ucraina”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button