Politică

Averea șefului ANPC, verificată de Agenția Națională de Integritate: Horică se laudă că e interlop

Agenția Națională de Integritate (ANI) îi verifică averea secretarului de stat Horia Constantinescu, președintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), promovat de Liviu Dragnea și susținut de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

Apar neconcordanțe flagrante observate în declarațiile acestuia de avere din ultimii ani.

Printre acestea se numără 1,68 de hectare de teren intravilan și 19 construcții cumpărate în 2019, la venituri de doar 96.839 lei și fără conturi declarate sau credite contractate, un iaht în valoare de aproximativ 250.000 euro, cumpărat în perioada ocupării unor funcții publice, cote de participare de până la 100% în mai multe companii, inclusiv offshore-uri înregistrate în Panama, cu zero dividende declarate.

În ultima declarație de avere, depusă de Horia Constantinescu în 30 mai, nu figurează niciun teren sau locuință, singurele bunuri menționate fiind trei ceasuri de lux.

În declarațiile de avere anterioare apar însă o serie de terenuri intravilane, ba chiar și spații de cazare, la Predeal, Costinești, Tuzla, dar și un iaht.

Horia Constantinescu a fost numit la conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului în august 2019 de către fostul premier Viorica Dăncilă. Anterior, Constantinescu a fost șeful Oficiului pentru Protecția Consumatorilor Constanța, fiind cunoscut pentru acțiunile sale zgomotoase și televizate în localurile de pe litoral.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button