Politică

Autorizația pentru vaccinul AstraZeneca a fost retrasă de Comisia Europeană. România a cumpărat 13 milioane de doze

Comisia Europeană a retras autorizația de comercializare în statele membre al UE vaccinul anti Covid dezvoltat de AstraZeneca.

Mai precis, din 7 mai, vaccinul cunoscut sub numele „Vaxzevria”nu va mai putea fi comercializat în statele membre. Pe 5 martie 2024, compania AstraZeneca depusese cererea de retragere a comercializării vaccinului la mai bine de trei ani de când vaccinul anti-coronavirus a primit autorizația de comercializare (Decizia 698 din 29 ianuarie 2021 a Comisiei Europene).

În decizie nu sunt prezentate motivele pentru care gigantul farmaceutic a cerut retragerea autorizației pentru vaccinul său anti-Covid-19.

AstraZeneca a explicat, într-un punct de vedere oficial trimis unei agenției de știri din Italia, adnkronos.com, că a cerut retragerea autorizației pentru că nu mai există cerere pentru vaccinul lor și că din acest motiv vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de ei nici nu se mai produce.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button