EconomieInternațional

Autoritatea americană de sancțiuni, interesată de afacerile Raiffeisenbank în Rusia

Raiffeisen Bank International (RBI) a declarat vineri că managementul său a primit o solicitare din partea autorității americane de sancțiuni privind afacerile sale legate de Rusia, relatează agenția Reuters, citată de BBC.

Banca a precizat că a primit în ianuarie o solicitare din partea Biroului de control al activelor străine (OFAC) al Departamentului Trezoreriei SUA, care a cerut clarificări cu privire la „ce plăți și procese conexe susține RBI, având în vedere evoluțiile recente legate de Rusia și Ucraina”.

Banca a declarat că a cooperat pe deplin cu OFAC, precizând că depune eforturi pentru a asigura respectarea sancțiunilor.

Raiffeisenbank, o filială a grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International, este inclusă pe lista băncilor rusești de importanță sistemică și are sediul central la Moscova.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button