PoliticăȘtirile 60m.RO

Austeritate doar pentru unii. Voiculescu vrea să ofere stimulente medicilor care promovează vaccinarea

În timp ce Guvernul taie din bonusuri și gratuități pe motiv că nu sunt bani la buget, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, își propune să ofere stimulente medicilor care promovează vaccinul anti-Covid 19. Curat-murdar!

Potrivit informațiilor, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern se află o ordonanță de urgență – OUG 3/2021 privind recrutarea și plata personalului implicat în campania de vaccinare anti-Covid 19.

Documentul prevede că medicii de familie cu liste proprii aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate în vederea informării, programării la vaccinare, monitorizării şi raportării reacţiilor adverse pentru persoanele aflate pe listele proprii, beneficiază de un tarif pe serviciu după cum urmează:

  • pentru primii 50% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare – 30 lei/serviciu
  • este pragul de 50,001% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare – 50 lei/serviciu;
  • peste pragul de 60,001% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare – 60 lei/serviciu.

Până la urmă, sunt sau nu bani la bugetul de stat? De ce trebuie să plătim medicii de două ori pentru serviciile pe care le fac?

Back to top button