Politică

Aurescu vrea interzicerea intrării rușilor în România

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat marți, la Antena, că la nivel european se prefigurează informal adoptarea unor măsuri de restrângere a circulaţiei cetăţenilor ruşi, iar România susține acest lucru.

Aurescu se află la Praga, la reuniunea informală a miniştrilor de Externe din statele membre ale Uniunii Europene. Discuția legată de vizele pentru ruși va avea loc miercuri dimineață și propunerile vor fi avansate în cadrul unei viitoare ședințe oficiale.

„Poziția pe care o voi reprezenta este că România susține suspendarea Acordului UE-Rusia privind facilitarea acordării vizelor pentru cetățenii ruși”, a afirmat Aurescu, la Antena 3.

„Voi sustine și interzicerea vizelor pentru cetățenii ruși”, a adăugat acesta, pentru că „turismul nu este un drept fundamental care sa fie accesibil oricand si in orice conditii”.

„Nu vorbim de interzicerea vizelor care reprezinta disidenti care cauta protectie fata de regimul rus, sau in cazuri umanitare”, a precizat acesta.

Ministrul de Externe a explicat ca de la inceputul anului, Romania a acordat 800 de vize pentru cetatenii rusi, din care 130 pentru vize turistice, „deci la Romania impactul nu este atat de mare, insa aici vorbim de un principiu, nu de o chestiune tehnica, problema este la statele care au granita directa cu rusia, granita terestra, precum statele baltice, Finlanda”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button