Politică

Aurescu reacționează în tandem cu Zelenski: Condamn cu fermitate atacurile cu rachete ruseşti asupra Kievului

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, condamnă, luni, atacurile cu rachete ruseşti împotriva unor obiective civile din centrul Kievului şi din alte oraşe ucrainene. Ministrul de Externe afirmă că personalul Ambasadei este în siguranţă, chiar dacă o rachetă a lovit în apropierea sediului.

“Condamn cu fermitate atacurile cu rachete ruseşti împotriva unor obiective civile din centrul Kievului şi din alte oraşe ucrainene, încălcând flagrant dreptul umanitar internaţional, ceea ce a dus la pierderea de vieţi omeneşti”, a transmis, luni, într-un mesaj pe Twitter, ministrul român de Externe.  

Acesta a precizat că personalul Ambasadei României este în siguranţă.  

“Mă bucur că personalul Ambasadei României este în siguranţă, chiar dacă o lovitură a lovit la doar 850 m de sediul său”, a mai transmis ministrul.  

Mai multe explozii ai zguduit luni dimineaţă zona centrală a capitalei ucrainene Kiev. De asemenea, au fost vizate şi alte oraşe. Oraşul Liov, situat în vestul Ucrainei, cruţat în mare parte în războiul rus, a fost şi el bombardat luni, anunţă guvernatorul regional Maxim Koziţkii.  

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button