importantPolitică

AUR va vota prima moțiune de cenzură care intră în plenul Parlamentului

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat, marţi, că va vota prima moţiune de cenzură care intră în dezbaterea Parlamentului împotriva „Guvernului ilegitim PNL-UDMR”.

„Guvernul Cîţu trebuie să plece cât mai curând de la conducerea ţării. Este lipsit de legitimitate şi acţionează în total dispreţ faţă de prevederile Constituţiei. A încercat introducerea ilegală a certificatului COVID şi promovează măsuri discriminatorii pe motiv sanitar”, a spus co-președintele AUR, deputatul George Simion.

Senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR, precizează că parlamentarii formaţiunii vor vota oricare dintre moţiunile de cenzură care ajunge în plenul Parlamentului.

„AUR va vota pentru debarcarea Guvernului Cîţu, indiferent care moţiune de cenzură va intra prima în dezbaterea Parlamentului. Facem asta, dincolo de orice orgoliu, pentru că românii nu mai suportă această guvernare care a instituit dictatura sanitară. PSD a făcut un joc de imagine penibil pe seama întregii societăţi româneşti. A ţinut în viaţă în mod artificial acest guvern şi a împiedicat în mod neconstituţional moţiunea iniţiată de AUR. Nu vom uita blatul făcut de PSD şi Klaus Iohannis”, a declarat senatorul Claudiu Târziu.

Alianţa pentru Unirea Românilor semnalează faptul că moţiunea a fost amânată trei săptămâni, „ceea ce reprezintă o sfidare a Constituţiei, lucru confirmat astăzi de Curtea Constituţională”.

Curtea Constituţională a admis marţi sesizarea Executivului şi a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională Guvern – Parlament pe tema moţiunii de cenzură, agumentul fiind că Parlamentul nu a respectat art 113 alin 2 din Constituţie, respectiv obligatia de a comunica Guvernului depunerea moţiunii.

Moţiunea USR PLUS-AUR îşi va continua traseul în Parlament, a transmis CCR, precizând că moţiunea de cenzură a fost depusă cu întrunirea numărului de semnături necesare, iar prin faptul că Parlamentul nu a dezbătut-o, nu a finalizat procedura iniţiată şi continuă astfel să încalce Constituţia. PSD a depus, la rândul său, o moţiune de cenzură după decizia CCR.

Back to top button