PoliticăȘtirile 60m.RO

AUR, semnal de alarmă: Introducerea unui pașaport de vaccinare este un act discriminatoriu

Alianţa pentru Unirea Românilor trage un semnal puternic de alarmă cu privire la intenţia Comisiei Europene de a introduce un paşaport digital de vaccinare împotriva COVID-19, prin care va fi limitată libertatea de mişcare a cetăţenilor europeni.

„Dacă această măsura va fi adoptată se vor crea două categorii de cetăţeni: cei care se vor putea bucura de libertatea de mişcare şi cei care vor fi sancţionaţi pentru opiniile lor sau pentru faptul că nu fac parte din categoriile prioritate de populaţie care sunt imunizate prin vaccinare”, se arată într-un comunicat de presă AUR.

Potrivit sursei citate, introducerea unui astfel de pașaport ar fi echivalentă cu impunerea unui act de identitate european prin care se discriminează între „cetăţeni model” şi „cetăţeni indezirabili”.

„Această măsură discriminatorie va alimenta opiniile care consideră că autorităţile naţionale, dar mai ales cele internaţionale, precum cele de la vârful UE, acţionează pentru un control mai strict al populaţiei, pentru sancţionarea celor cu opinii dizidente şi restrângerea drepturilor şi libertăţilor”, se mai arată comunicatul de presă.

Back to top button