Politică

AUR se declară gata, după amânarea procesului lui Călin Georgescu, să apere „voința românilor în stradă, dacă va fi nevoie”

„Rămânem încrezători că justiţia, prin magistraţii săi cu adevărat integri, va dovedi că legea şi voinţa românilor sunt priorităţi în ţara noastră”, au reacționat reprezentanții partidului de dreapta radicală AUR, după ce Curtea de Apel București a amânat pronunţarea în dosarul în care Călin Georgescu a atacat decizia luată de Curtea Constituţională (CCR) privind anularea alegerilor prezidenţiale.

„Deşi decizia Curţii de Apel Bucureşti de a amâna judecarea contestaţiei împotriva deciziei Curţii Constituţionale privind anularea turului doi al alegerilor prezidenţiale prelungeşte aşteptarea cu privire la o sentinţă corectă pentru milioanele de români care şi-au exprimat intenţia de vot, noi rămânem încrezători că justiţia, prin magistraţii săi cu adevărat integri, va dovedi că legea şi voinţa românilor sunt priorităţi în ţara noastră”, afirmă reprezentanții AUR, într-un comunicat de presă transmis luni seară.

Conform acestora, decizia CCR de a anula alegerile prezidenţiale „a creat o stare de tensiune şi confuzie în societate, iar românii cer răspunsuri clare şi echitabile”.

Ce mai spun reprezentanții formațiunii:

  • Credem cu tărie că instanţele vor analiza obiectiv toate argumentele şi dovezile, oferind o soluţie care să reafirme principiile democraţiei şi ale statului de drept. AUR rămâne alături de cetăţeni în această luptă pentru adevăr şi dreptate.
  • Suntem gata să apărăm interesele românilor, fie în Parlament, fie în stradă, dacă va fi nevoie.
  • Justiţia trebuie să rămână liberă, iar voinţa populară – respectată.
  • România are nevoie de unitate şi de lideri care să lucreze pentru oameni, nu împotriva lor!
  • Lupta pentru democraţie continuă, iar poporul român nu va renunţa niciodată la drepturile sale fundamentale!.

Curtea de Apel Bucureşti este așteptată marți să se pronunţe în procesul deschis de Călin Georgescu în legătură cu anularea alegerilor prezidenţiale, după ce cu o zi în urmă instanța a amânat pronunțarea unei hotărâri.

Dezbaterile în acest caz au avut loc luni, pe durata a peste şase ore, însă instanţa a decis să amâne cu o zi pronunţarea unei decizii.

Avocaţii lui Georgescu au cerut, luni, recuzarea judecătoarei Cristina Ardeleanu, pe motiv că ea nu ar fi imparţială, deoarece este soţia unui procuror care lucrează la Direcţia Naţională Anticorupţie şi că s-ar fi antepronunţat în timpul procesului, notează Agerpres.

Luni seară, un complet de la Curtea de Apel Bucureşti a respins, ca neîntemeiate, cererile avocaţilor lui Călin Georgescu de recuzare a judecătoarei.

Călin Georgescu şi Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept au dat în judecată Biroul Electoral Central şi mai multe instituţii: Ministerul Apărării, Statul Major al Apărării, Guvernul, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, Serviciul Român de Informaţii, dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe Elena Lasconi.

Obiectul principal al dosarului se referă la anularea a două hotărâri ale BEC prin care a fost anulat întregul proces electoral şi s-a dispus reluarea alegerilor prezidenţiale de la zero, în baza deciziei Curţii Constituţionale.

„Sper într-o justiţie profesională şi nu într-o justiţie politică”, a declarat Călin Georgescu, luni, la ieşirea din sala de judecată.

Pe 6 decembrie, Curtea Constituţională a anulat rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale, câştigate de Călin Georgescu, în baza unor documente desecretizate de CSAT, primite de la SRI, SIE, MAI şi STS.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button