Politică

AUR pune piciorul in prag: Exmatricularea elevilor problemă din scoli, introdusă în proiectul Legilor Educației

Una dintre măsurile solicitate cu insistență de AUR, exmatricularea elevilor, a fost reintrodusă în legea învățământului preuniversitar!

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a susținut în cadrul ședinței Comisiei pentru învățământ a Camerei Deputaților, care analizează proiectul legii învățământului preuniversitar, ca elevii din învățământul obligatoriu să poată fi exmatriculați în situația în care provoacă lucruri grave.

Astfel, printre sancțiunile ce pot fi aplicate elevilor se va număra inclusiv exmatricularea, lucru propus de AUR prin amendamente.

Așa cum propunerea legislativă prevede sancțiunile disciplinare care se pot aplica personalului didactic de predare, în raport cu gravitatea abaterilor, considerăm oportună și necesară enumerarea sancțiunilor care pot fi aplicate elevilor, care vor fi detaliate în Statutul Elevului.

Evenimentele din ultimele săptămâni, în care au fost implicate mai multe cadre didactice umilite sau atacate de elevi, reprezintă un argument important pentru a susține introducerea posibilității de exmatriculare a elevilor în proiectul legii învățământului preuniversitar.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button