ComunicateȘtirile 60m.RO

AUR, protest vehement față de înțelegerea dintre PNL, PSD și USR privind validarea lui Francisc Tobă

Alianța pentru Uniunea Românilor critică dur înțelegerea dintre principalele partide de pe scena politică – PNL, PSD și USR PLUS, care au girat validarea mandatului colonelului Francisc Tobă, acuzat de implicare în evenimentele sângeroase de la Revoluție.

„Alianța pentru Uniunea Românilor protestează vehement față de monstruoasa înțelegere din interiorul coaliției de guvernare, în vederea validării mandatului de deputat al domnului Francisc Tobă. Ignorând deliberat cererile noastre repetate, dar și semnalele din spațiul public, majoritatea parlamentară a nesocotit memoria victimelor Revoluției Române și procesul de condamnare a comunismului, încă neîncheiat, votând un personaj deosebit de controversat în calitatea de deputat al Parlamentului României”, se arată într-un comunicat de presă al AUR. 

Reprezentanții AUR nu au participat și nu au dat girul unei validări pe care au contestat-o permanent în ultimele săptămâni.

Reamintim că PNL, PSD și USR PLUS l-au validat pe Francisc Tobă prin întocmirea unor acte false. Aceștia se fac vinovați de fals în înscrisuri oficiale, abuz în serviciu și neîndeplinirea obligațiilor de serviciu.

Francisc Tobă a fost exclus din Alianța pentru Unirea Românilor, în urma unor suspiciuni rezonabile de implicare în evenimentele sângeroase de la Sibiu din Decembrie 1989, evenimente pe care nu le-a clarificat pe deplin nici în partid, nici în fața opiniei publice.

Back to top button