AUR, pași concreți către o mai bună cooperare cu Republica Moldova

Distribuie acest articol!

Alianța pentru Unirea Românilor își asumă problematica românilor din afara granițelor, precum și cea a unei apropieri între România și Republica Moldova. În acest sens, o delegație formată din parlamentari AUR a efectuat o vizită, pe 21 ianuarie, în cel de-al doilea stat românesc, la invitația președintelui raionului Glodeni, Ion Cojocari. 

Cu ocazia vizitei, parlamentarii AUR au oferit autorităților locale din raionul Glodeni o hartă a României interbelice și drapelul tricolor. 

Vom susține în Parlamentul României acele proiectele legislative menite să întărească relațiile între etnicii români care trăiesc în afara granițelor și România, inclusiv mai buna reprezentare în Parlament a românilor din diaspora”, a declarat deputatul AUR de Brăila, Ciprian Ciubuc.

În cadrul vizitei, parlamentarii AUR unde au participat la mai multe manifestări organizate de Consiliul raional Glodeni, printre care amintim:

  • Prezentarea volumului „Apostolul se-ntoarcere din surghiun”, dedicată memoriei lui Constantin Stere, cunoscutul om politic și scriitor român, născut în Basarabia;
  • Dezvelirea a patru monumente în memoria scriitorilor Mihai Eminescu, George Coșbuc, Grigore Vieru și Vasile Coroban, precum și dezvelirea unui monument în cinstea eroilor neamului, căzuți pentru apărarea țării;
  • Vizitarea unei grădinițe renovate cu sprijinul României în satul Cobani, raionul Glodeni.

Delegația AUR a fost formată formată din 3 parlamentari AUR, deputații Ciprian Ciubuc și Boris Volosatîi, însoțiți de senatorul Andrei Busuioc.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: