AUR nu este un simplu partid unionist la Chișinău, AUR este un partid românesc ce vine să unească, singura alternativă de guvernare a PAS

Distribuie acest articol!

Alianța pentru Unirea Românilor a trecut Prutul și vine să aducă un suflu de speranță pentru cei care aspiră la o dezvoltare europeană , occidentală a Republicii Moldova.

Realitatea politică face ca PAS la momentul de față să nu aibă o alternativă reală ca să facă un guvern după alegerile din 11 iulie. Mai mult decât atât, o alăturare cu DODON, ȘOR sau USATÂI ar compromite total votul dat de către moldoveni. În cazul în care s-ar face acest lucru PAS s-ar prăbuși și am ajunge din nou la alegeri anticipate.

Cifrele arată că PAS nu va reuși să obțină mai mult de 40% din voturile liber exprimate, în fapt realitatea din primul tur spune că nu vor reușit să treacă de 36% cât a putut Maia Sandu să obțină. Dar Maia Sandu a luat cu siguranță mai mult decât PAS, ceea ce înseamnă că cifrele reale sunt cu mult mai jos, iar perioada scursă de după alegeri nu ajută deloc ci încurcă și mai mult.

PAS la momentul de față de scaldă undeva la 35%, aceasta este realitatea clară, indiferent ce speră unii sau alții. Mai mult de atât nu vor reuși să obțină și tocmai de aceea este nevoie de o forță politică occidentală puternică.

Ori ce forță politică occidentală este mai clară decât un partid românesc, atenție, nu un partid moldovenesc, care a trecut Prutul și și-a asumat să se bage în această bătălie electorală, indiferent de riscuri. Este evident pentru toată lumea că AUR este același și la Chișinău și la București, nu există un AUR în Moldova și altul în România. Este o abordare unică ce practic elimină granița de pe Prut.

Potențialul AUR este mai mare decât la București deoarece el se proiectează la Chișinău ca un partid puternic, în creștere, ce va asigura viitoare guvernare din anul 2024 din România. AUR este un partid ce are acum acces la instituțiile media din România iar moldovenii se uită cu interes dincolo de Prut ca să vadă care sunt direcțiile de dat.

Așteptările reale sunt că AUR poate lua cu voturile din diaspora și România, acolo unde deja a obținut 60.000 de voturi, peste 15%, cu un joc politic inteligent poate chiar aproape de 20%. Poziționarea AUR este clar împotriva estului, este un partid occidental, puternic, modern, românesc.

De altfel președintele AUR, Vlad Bilețchi, a și declarat public că partidul va vota orice guvern din care nu va face parte Igor Dodon, Usatâi sau Șor, deci practic, fără a folosi cuvântul alianță, a dat direcția de mai departe a partidului, ori asta înseamnă susținerea unui guvern PAS.

A urmat apoi și apelul de la București a lui Claudiu Târziu și care conturează și mai clar că AUR va exista într-o ecuația post -electorală care să blocheze partidele de stânga:

AUR a reușit să obțină 47 de mandate de parlamentari la București pe 6 decembrie 2020. AUR are alură de învingător. AUR naște în electorat încrederea că poate obține victoria și, mai important, că poate face bine cetățenilor moldoveni. Nici unul dintre celelalte partide unioniste nu au aceste atuuri. Alegerea e simplu de făcut. AUR va cîștiga cu siguranță cel puțin 10% din voturile cetățenilor Republicii Moldova în 11 iulie a.c. Și aceasta va fi nu numai o izbîndă a unioniștilor, ci și un ajutor nesperat pentru Maia Sandu și partidele care o susțin. Altfel, situația care a provocat alegerile anticipate s-ar putea repeta. Maia Sandu nu va obține mai mult de 35-40% dintre voturi și nu poate coabita cu comuniștii, nici nu se poate lăsa pe mîna ȘOR.

Practic PAS nu are nici o șansă, căci în caz contrar va preda țara tocmai celor pe care îi critică.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: