Politică

AUR este pe primul loc în mediul online, ca informații citite, cam de 3 ori mai mare decât PSD-ul cu Ciolacu

Miron Mitrea a vorbit la Realitatea PLUS despre prezența partidelor politice în știri și pe social media. De departe AUR este partidul cu cea mai mare expunere, susține consultantul:

„Simion face o mișcare de imagine foarte abilă. E singurul politician care e și influencer. El dacă ar vrea să facă bani din conturile sale de social media, ar putea. El nu vrea să spună ceva, altceva decât a spus până acum, are ieșiri publice bine gestionate din punct de vederea social media. Este politicianul pe locul 1 sau 2 tot timpul că poziții publice citite. A ajuns un influencer și un influencer în politică. Dacă ne uităm, toată piață media se schimbă. George Simion stă bine, undeva pe la 20% AUR, au o țintă foarte mare și nu cred că o vor atinge, dar țînând seama de curajul cu care a atacat Marcel Ciolacu reforma în administrație cred că poate George Simion și cu AUR-ul lui destul de bine, în condițiile in care PNL-ul nu există, practic.”

Cu toate astea, Mitrea e de părere că în PNL, deși este aproape invizibil în atenția electoratului, există doar 2 persoane cu o oarecare vizibilitate:

„Astăzi, singurul de la PNL care se vede e Nicolae Ciucă și într-o oarecare măsură Rareș Bogdan. Partidul nu există. Pe primul loc e AUR într-un asemenea clasament, are o prezența pe media socială, ca informații citite, cam de 3 ori mai mare decât PSD-ul cu Ciolacu și sunt pe locul doi iar PNL e departe”, a mai spus Mitrea.

Miron Mitrea a vorbit și despre impactul pe care îl au măsurile anunțate de Marcel Ciolacu în ultima perioada în ceea ce privește reducerile din administrație dar și posibilele creșteri de taxe, măsuri care ar putea duce la tensiuni în coaliție:

„Nu cred că e cineva atât de inconștient să rupă coaliția, nu cred că se va întâmplă asta, oricând e posibil dar nu cred. Nu știu de ce au luat decizia asta kamikaze. Ori le iese reforma administrativă și va fi înjurat de toată lumea, ori nu le iese și va fi înjurat de toată lumea. (n.r. Marcel Ciolacu) Acum, politicienii nu trebuie să se aștepte să fie lăudați.”, a încheiat Miron Mitrea.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button