Politică

AUR, despre ministrul UDMR al Sportului: Un astfel de exponent al revizionismului maghiar nu are ce căuta în Guvernul României

AUR vorbește marți despre o nouă sfidare la scenă deschisă față de Statul Român, marca UDMR! Ministrul Sportului, Eduard Novak a postat pe pagina sa de Facebook o prezentare video a strategiei naționale pentru Sport realizată în limba maghiară și subtitrată în română. Pentru a nu lăsa nicio interpretare asupra caracterului oficial al discursului, Novak vorbește sub sigla Ministerului Sportului din România.

Autor sau protagonist al unui lung șir de incidente în care defăima sau ignora însemnele de stat sau imnul României, Eduard Novak nu si-a ascuns niciodată convingerile separatiste și s-a erijat într-un promotor al autonomiei pe criterii etnice pentru zona Harghita – Covasna.

Prezentarea unei strategii naționale de dezvoltare într-o limbă neoficială a Statului nu este doar o lipsă totală de respect față de poporul român, dar și o contestare  agresivă și fățișă a suveranității României. Un astfel de exponent al revizionismului maghiar nu are ce căuta în Guvernul României și nu merită privilegiul de a reprezenta în niciun fel Statul Român.

Acum, mult după cel de-al doisprezecelea ceas, premierul Nicolae Ciucă, președinte al partidului care a făcut Marea Unire și general în rezervă al Armatei Române trebuie să își facă datoria și să îndepărteze din Guvern oficina revizionismului maghiar și falanga extremismului de la Budapesta, UDMR.

Cerem imperativ Președintelui României, liderilor celor două partide românești din coaliția de guvernare și prim-ministrului să acționeze imediat pentru respectarea și protecția Constituției României.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button