Politică

AUR condamnă atitudinea CNA față de postul Realitatea PLUS și Campania “Caravana România Suverană și Spitalul Mobil AUR”

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă cu fermitate atitudinea ostilă a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) care vizează postul Realitatea PLUS privind difuzarea materialelor referitoare la Campania “Caravana România Suverană și Spitalul Mobil AUR”, organizată în parteneriat cu ONG-ul “Medici pentru satele țării”.

Considerăm că această decizie reprezintă un act de cenzură care limitează accesul la informație și împiedică promovarea unei inițiative atât de necesare românilor, aducând atingere cauzei pentru care acest parteneriat a fost încheiat.

Astfel, scopul campaniei sociale prin intermediul căreia au tratați până în acest moment 8588 de pacienți a fost facilitarea accesului la servicii medicale și atragerea atenției asupra unei probleme sociale majore.

Caravana nu are un scop electoral, ci reprezintă respectarea unei promisiuni. Mai mult, această inițiativă este menită să aducă un real sprijin și beneficii românilor.

Este regretabil faptul că CNA a ales să interpreteze această campanie ca pe o încălcare a regulilor audiovizuale, în loc să recunoască eforturile de a aduce în atenția publicului un demers social care urmărește facilitarea accesului la servicii medicale gratuite celor pentru care se face dificil. Considerăm că instituțiile, transformate peste noapte într-unele de forță, ale statului paralel vor să interzică tot ce este bun în România”, a susținut președintele AUR, George Simion

În acest context, dată fiind atitudinea arbitrară a instituțiilor statului în ceea ce privește această campanie și atitudinea față celelalte partide politice și liderii acestora care cu adevărat folosesc spațiul de emisie pentru a-și prezenta programul politic și pentru a-și face campanie, AUR ia atitudine.

Marți, 7 noiembrie, membrii și simpatizanții AUR vor demonstra pașnic în fața sediului Consiliului Național al Audiovizualului, începând cu ora 0800.

AUR își reafirmă angajamentul față de valorile democratice și drepturile fundamentale ale cetățenilor de a fi informați corect.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button