Politică

AUR colectează cărți pentru românii din Ucraina. Soarta unor comunități uitate de guvernele din România

Într-un efort de a răspunde nevoilor culturale și educaționale ale comunităților de români din Ucraina, neglijate total de clasa politică a Bucureștiului, partidul AUR a demarat o campanie de strângere de cărți.

Procesul de deznaționalizare, caracterizat prin pierderea treptată a identității și limbii românești, a afectat profund comunitățile românești din Ucraina. Lipsa suportului din partea guvernelor din România a lăsat aceste comunități să se confrunte singure cu presiunile asimilării și ale pierderii identității culturale.

Campania AUR de strângere de cărți nu este doar un gest simbolic, ci un strigăt de ajutor pentru a readuce atenția asupra acestei situații critice. Prin oferirea de resurse educaționale în limba română, partidul speră să contribuie la păstrarea și promovarea identității românești în rândul tinerilor.

Totodată, campania lansează un apel urgent către Prim-ministrul Marcel Ciolacu și Coaliția de guvernare să ia măsuri concrete pentru sprijinirea acestor comunități, demonstrând că românii din Ucraina nu sunt uitați și că patrimoniul lor cultural este o valoare ce merită să fie salvată și protejată.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button