Politică

AUR anunță naționalizarea OMV Petrom și taxe pentru exportul de profit

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor și-a prezentat programul de guvernare pentru anul 2024. Documentul conține o serie de măsuri al căror principal scop este relansarea economiei și industriei românești. De asemenea, alte domenii vizate sunt naționalizare companiilor strategice, dezvoltarea agriculturii și creșterea nivelului de trai al românilor.

Președintele AUR, George Simion, a spus că în 33 de ani, România a fost condusă de „academicieni SRI” și „bursierii”, cu aluzie la oamenii care au primit „granturi” din partea fundațiilor Soroș, oameni care au provocat demolarea țării și alungarea a peste 6 milioane de cetățeni în afara granițelor. Prin urmare, scopul guvernării AUR este ca „în următorii 10 ani este să ridice standardul de viață din țara noastră la nivelul mediu din Uniunea Europeană”.

Ridicarea nivelului de trai al românilor, o prioritate

Românii au dreptul la o viață decentă în propria lor țară. De aceea, AUR își propune să crească salariul minim brut până la 5000 de lei. De asemenea, se reduc contribuțiile la sistemul de pensii, asigurări sociale și sănătate până la un nivel maxim cumulat de 25% din salariul angajatului pentru primii 5.000 lei din salariul brut, au anunțat reprezentanții partidului.

Un obiectiv îndrăzneț al AUR este recuperarea acționariatului la companiile strategice, între care OMV-PETROM.

„Pachetele majoritare de acțiuni OMV-Petrom și ale altor companii strategice vor fi recuperate treptat, prin intermediul unei despăgubiri corecte, după ce se va verifica îndeplinirea tuturor obligațiilor contractuale, inclusiv a celor de la vânzare”, afirmă AUR.

AUR propune reindustrializarea României

AUR vrea să construiască hidrocentrala de pompaj Tarnița, finalizează lucrările la toate hidrocentralele în curs de construire și dublăm capacitatea de înmagazinare în depozitele subterane. Liderii partidului vor finalizarea lucrărilor la centralele pe gaze de la Iernut și Brăila în primii patru ani de guvernare și construim capacități noi pe gaze în ciclu combinat la Ișalnița, Turceni și Mintia în următorii trei ani, pentru a asigura o producție excedentară de energie electrică cu o putere netă disponibilă de cel puțin 10 000 de MW. De asemenea, AUR va finaliza investiția la cele două noi reactoare de la Cernavodă în următorii 4-6 ani și va păstra funcționale capacitățile de producție pe cărbune de la Rovinari și Turceni.

AUR vrea să încurajeze tinerii să se mute la țară: Casa de 1 leu

Partidul de dreapta vrea să încurajeze tinerii să se mute la țară, prin Implementarea Programului „Case la 1 leu” pentru tineri din România și românii din diaspora care doresc să revină în țară. Acordarea de locuințe, stimulente financiare și asigurarea transportului pentru profesorii, medicii, asistenții medicali și polițiștii care doresc să lucreze în mediul rural.

AUR respinge curentele Woke, Cancel Culture

Partidul lui Simion anunță că respinge curentele Cancel Culture și cultura Woke. „În guvernarea AUR, identitatea noastră națională, tradițiile, precum și limba română vor reprezenta liniile directoare ale instituțiilor de cultură, iar libertatea religioasă va rămâne garantată de stat”, precizează programul AUR.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button