AUR a depus un proiect de lege pentru a combate aberațiile legislative propuse de Arafat și premierii lui Iohannis

Distribuie acest articol!

AUR a depus un proiect legislativ pentru a permite instanțelor de judecată să reacționeze în timp real la aberațiile legislative propuse prin HG în perioada stării de alertă de către premierii lui Iohannis și semi-dictatorul din CNSU, Raed Arafat.

„Deputatul George Simion și senatorul Claudiu Târziu, copreședinți AUR, au depus un proiect de lege pentru a permite instanțelor de judecată să poată verifica actele administrative normative (de exemplu, Hotărâri de Guvern) emise în perioada stării de alertă.

Dacă aceste acte se dovedesc a fi neconstituționale sau dacă încalcă drepturi și libertăți cetățenești, parlamentarii AUR propun ca instanțele să le poată suspenda și anula în timp util, precum și să repare de urgență eventualele pagube produse de aceste acte administrative.

Pe durata stării de alertă impuse în pandemia de COVID-19, Guvernul a emis o serie de acte normative care încalcă drepturile și libertățile cetățenești sau care încalcă principiul separației puterilor în stat. Din acest motiv, dar și pentru ca România să evite orice eventuală viitoare condamnare la CEDO, legea propusă de AUR este necesară. Trebuie ca România să funcționeze democratic, nu discreționar!

Proiectul de lege AUR este disponibil aici: PLX”, anunță partidul AUR Îîntr-un comunicat de presă.

Expunerea de motive


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: