Știrile 60m.RO

Augustin Zegrean, despre decizia CCR privind prescripția răspunderii penale: „Unii judecători au aplicat vechiul Cod Penal, asta e o prostie imensă”

Fostul președinte CCR Augustin Zegrean a declarat joi, la Antena 3, că era „absolut obligatoriu” ca judecătorii constituționali să lămurească situația referitoare la întreruperea termenului de prescripţie a răspunderii penale.

„Legiuitorul trebuia să ia măsuri încă din anul 2018 pentru înlocuirea sintagmei „oricărui act de procedură în cauză” din conţinutul articolului din Codul penal referitor la întreruperea termenului de prescripţie a răspunderii penale şi stabilirea unor condiţii clare prin care să se poată dispune întreruperea prescripţiei.

Legiuitorul nu a făcut nimic în acești patru ani câţi au trecut de atunci, iar judecătorii au aplicat cum au vrut acest articol de lege. În unele instanțe unii judecători au spus „da, nu se mai întrerupe cursul prescripției”, alții au spus se întrerupe şi se aplică vechiul Cod Penal. Asta este o prostie imensă – să spui că se aplică vechiul Cod Penal, de vreme ce acel Cod Penal a fost abrogat.

Decizia de astăzi era absolut obligatoriu să fie dată ca să se oprească aplicarea aleatorie a legii”, a declarat Augustin Zegrean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button