InternaționalȘtirile 60m.RO

Atentat terorist la ambasada SUA. Cinci persoane au fost rănite

O explozie care a avut loc vineri în apropiere de ambasada SUA din capitala Tunisiei a fost provocată de cel puţin un terorist-sinucigaş ce conducea o motocicletă şi care s-a aruncat în aer lângă ambasadă, rănind 5 poliţişti, potrivit mass-media locale, acesta fiind cel mai grav atac raportat în această ţară din vara trecută, informează Reuters.

Oficiali de la ambasada americană au confirmat atacul într-un tweet pe contul oficial şi le-a cerut oamenilor să evite zona, scrie Agerpres.

La câţiva metri de intrarea principală în ambasada SUA, se puteau vedea o motocicletă arsă şi un vehicul avariat al poliţiei, în timp ce un elicopter survola locul şi un mare număr de poliţişti erau prezenţi în zonă, relatează Reuters.

Potrivit Radio Mosaique, un post de radio local, atacatorul a rănit cinci poliţişti atunci când s-a aruncat în aer. Tot potrivit acestui post de radio este posibil să existe un al doilea atacator.

Vara trecută, gruparea jihadistă Stat Islamic a anunţat că s-a aflat în spatele a trei explozii comise în capitala tunisiană, printre care una lângă ambasada Franţei în care a murit un poliţist şi alta în care au fost rănite cinci persoane, în timpul operaţiunii pentru prinderea unui suspect.

Sectorul de turism al Tunisiei este foarte vulnerabil în faţa incidentelor teroriste şi a fost devastat după două mari atacuri comise în 2015, în care au murit mai mulţi turişti străini pe o plajă şi la un muzeu popular.

Diplomaţi care au lucrat cu Tunisia asupra capacităţii sale în domeniul securităţii susţin că aceasta a devenit în ultimii ani mai eficientă în a preveni şi a răspunde la atacuri.

Sursa: www.cotidianul.md

Back to top button