Economie

Atanasiu: Nu există nici o acţiune de aur a statului român la Petrom

Preşedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că statul român nu are nicio „acţiune de aur” la Petrom, spunând că singura clauză vizează consultarea statului în cazul diminuării producţiei companiei.

Teodor Atanasiu a spus că tot scandalul creat în acest caz, privind acţiunea de aur la Petrom, este legat de faptul că oficialii europeni folosesc foarte mult sursele de informare deschise, adică mass-media, iar uneori informaţiile transmise de acestea nu sunt corecte. El a precizat că prevederile din contractul de privatizare al Petrom, „nu duc la nişte prevederi pentru acţionarul-stat care să fie similare cu dobândirea unei acţiuni de aur.”

Potrivit sursei citate există o singură clauză prevăzută în contratul Petrom, pe care şi le-a asumat OMV când a cumpărat Petrom, potrivit căreia trebuie să consulte statul în cazul diminuării producţiei de petrol, respectiv de gaze, sub o anumită valoare. El a explicat că în acest caz statul român nu-şi permite să nu mai aibă prelucrată resursă energetică vitală pentru economia românească, de aceea fiind nevoie de acordul statului român.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button