Atalanta – Valencia, ”meciul zero” ? O partidă de fotbal ar fi responsabilă pentru accelerarea coronavirusului în Italia și Spania

Distribuie acest articol!

Meciul de fotbal din Champions League între Atalanta Bergamo și FC Valencia, disputat pe 19 februarie la Milano cu peste 40 de mii de suporteri în tribune, ar fi responsabili pentru creșterea explozivă a cazurilor de coronavirus în nordul Italiei și în Spania, potrivit cercetătorilor de la mai multe universități europene de prestigiu, informează ziarul francez Le Figaro.

Meciul (scor 4-1 pentru Atalanta Bergamo), disputat în momentul în care abia fuseseră detectate 3 cazuri în Italia și 2 în Spania, potrivit Worldometers, a fost scena unei întâlniri fără precedent. Astfel, pe stadionul San Siro din Milano (locul unde s-a disputat partida) au venit 30.000 de suporteri din Bergamo, care s-au întâlnit cu câteva mii de suporteri veniți din Valencia, dar și cu localnicii milanezi.

Presa italiană și cea franceză denumesc partida ”meciul zero”, analogie cu expresia ”pacientul zero”.

Secvența temporală corespunde teoriei lansate de mai mulți cercetători. Meciul a avut loc pe 19 februarie, iar 14 zile mai târziu a explodat numărul de cazuri în Bergamo. Exact timpul de incubare a coronavirusului.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: