Asta nu mai e imixtiune în „justiție”?

Premierul, o nouă declarație controversată pentru care riscă să fie reclamat la Inspecția Judiciară. Ludovic Orban a declarat vineri că l-a „întristat” decizia procurorilor DIICOT în dosarul „10 august” şi „nu o înţelege”, dar că „există posibilităţi de a schimba lucrurile”.
„Este o decizie care m-a întristat, o decizie pe care nu o înţeleg, o decizie care este contrară a ceea ce au păţit toţi protestatarii din Piaţa Victoriei şi contrară a tot ceea ce au văzut la televizor oamenii. Cred că există posibilităţi de a schimba lucrurile. În ceea ce mă priveşte pe mine, consider că orice vinovat trebuie pedepsit şi că acest lucru trebuie realizat de justiţia din România. Pe de altă parte, nu îmi cereţi să dau ordine procurorilor şi nu îmi cereţi să fac ceea ce au făcut alţii şi anume să intre cu bocancii în activitatea justiţiei, pentru că nu o să o fac”, a afirmat Orban, vineri, la sediul MAI, întrebat despre decizia dată de procurorii DIICOT în dosarul „10 august”.
El a adăugat că se ştie „foarte clar” că decizia de preluare a dosarului de către DIICOT s-a luat în perioada în care „ministru era Tudorel Toader şi şeful DIICOT-ului era Bănilă”.
„Ce s-a întâmplat în perioada respectivă, de ce s-a ajuns la acest rezultat? Nu pot să vă dau răspunsul la această întrebare. În ceea ce ne priveşte pe noi, noi am desecretizat dosarul, am pus la dispoziţia procurorilor toate înregistrările de pe reţea, prin decizia ministrului de Interne. De asemenea, am oferit tot concursul organelor de cercetare penală pentru aflarea adevărului şi ne menţinem această atitudine”, a spus Ludovic Orban.
DIICOT a anunţat miercuri că a dispus clasarea dosarului privind protestul din 10 august 2018, atât partea în care au fost cercetaţi şefii Jandarmeriei, cât şi sesizarea privind o tentativă de lovitură de stat.
O parte a dosarului care se referă la intervenţia în forţă a jandarmilor împotriva protestatarilor a fost declinată la Parchetul Militar.
Sursa: www.cotidianul.ro
- Salina Praid, abandonată de stat și distrusă iremediabil: Autoritățile sapă alta, cu costuri uriașeSalina Praid, una dintre cele mai importante resurse naturale ale României, a fost complet compromisă sub privirea pasivă a autorităților. Statul recunoaște dezastrul, dar fără să-și asume vreo responsabilitate. Singura soluție propusă: săpăm o altă salină în munte, cu costuri uriașe și fără nicio garanție. Situația ajunge pe masa Consiliului Suprem de Apărare a Țării …
- Deustche Welle: Nicușor a pactizat cu SistemulPreședintele Nicușor Dan pare să ia prea ușor noile numiri din Justiție, pe care nici nu le-a criticat și nici nu a încercat să le oprească, deși efectele lor ar putea fi devastatoare, comentează Deustche Welle. Poate și din cauză că nu a avut printre priorități să-și numească un consilier pe probleme juridice sau poate …
- Mafia lemnului! Război Schweighoffer-Ikea pe pădurile din RomâniaUna tare: de cîteva zile, presa din Austria, de unde sunt ăia care ne seceră pădurile în mod barbar, a pus tunurile pe firma suedezo-olandeză Ikea, acuzată că din calitatea de cel mai mare proprietar de păduri din România taie din greu copaci mințind că respectă toate standardele legale.Reporterii ziarului austriac Kurier au vizitat aceste …
- Lux pe bani publici: Directorul Termoenergetica câștigă mai mult decât președintele României și primește ajutoare pentru înmormântare, vacanțe și concediereAdrian Teodorescu, directorul general al companiei Termoenergetica, controlată de Primăria Capitalei, încasează lunar un salariu brut de 34.000 de lei, mai mult decât președintele țării. Pe lângă acest venit consistent, beneficiază de o listă impresionantă de bonusuri și compensații, inclusiv ajutoare pentru înmormântări, naștere, vacanțe și chiar despăgubiri dacă e concediat. Într-un București unde cetățenii …
- România în pragul grevei generale: Sindicatele avertizează Guvernul Bolojan în contextul austeritățiiConfederațiile sindicale trag un semnal de alarmă și cer o întâlnire de urgență cu premierul Ilie Bolojan. Nemulțumirile sunt generate de planul guvernamental de austeritate care include tăieri de sporuri, creșteri de taxe și înghețarea pensiilor și salariilor până în 2027. Dacă solicitările lor nu vor fi ascultate, liderii sindicali anunță că vor demara procedurile …