Social

Asociația 21 Decembrie organizează un miting duminică în Piața Universității împotriva războiului Rusiei în Ucraina: Stop Putin, stop war

Asociația „21 Decembrie 1989” anunță că organizează duminică 20 martie 2022, începând cu ora 16.00, în Piața Universități, o manifestație autorizată sub îndemnul STOP PUTIN – STOP WAR. Potrivit sursei citate, mai multe personalități și organizații civice și-au anunțat susținerea și participarea.

”Apelul nostru se adresează oamenilor conștienți de situația extremă în care se află poporul ucrainean, din cauza invaziei ordonate de criminalul de război Vladimir Putin. Scopul invaziei vizează dezmembrarea Ucrainei, suprimarea independenței sale statale și divizarea Europei. Distrugerea satelor și orașelor ucrainene de către armata invadatoare rusă, trebuie imediat oprită.

Alungarea în pribegie a populației ucrainene, ne determină să facem front comun şi ne întărește credința că Răul trebuie învins. Crimele de război sunt deja condamnate de forurile internaționale.

Atacurile Rusiei nu îi afectează doar pe ucraineni, ci pe noi toți ca umanitate. Fiecare om cu conștiința libertății se simte atacat de invazia rusească. Nu avem altă alternativă decât să fim uniți. În acest context, e nevoie, mai mult ca niciodată, să fim solidari și vocali împotriva agresiunii, invaziei şi ororilor ruseşti.

Ne dorim să-i ajutăm pe vecinii noștri aflați în mare necaz, atât pe cei rămași sub asediul rachetelor și obuzelor armatei ruse cât și pe copiii, femeile și bătrânii nevoiți să fugă peste graniță pentru a-și salva viața. Atitudinea noastră, alături de a statului român și a națiunilor ce îmbrățișează libertatea și democrația, va încuraja poporul ucrainean în efortul eroic de a respinge invazia rusească, în scopul redobândirii libertăţii.
Nu putem închide ochii, nu vrem să ne închidem inimile !”, se arată în comunicatul Asociației.

Potrivit comunicatului, va fi amenajat un spațiu special pentru donații în fața Teatrului Național București. Organizatorii se vor ocupa de preluarea, transportul și predarea în siguranță a ajutorului.

De la ora 17:30, manifestanții se vor deplasa către Ambasada Federației Ruse, pe traseul Piața Romană, Piața Victoriei, Statuia Aviatorilor, Bulevardul Kiseleff.

Printre organizațiie care și-au anunțat sprijinul față de acțiunea de protest se numără Asociația Forumul Civic Românesc, Fundația „Ioan Bărbuș”, Fundația „Corneliu Coposu”, Federaţia „Inițiativa Timișoara”, RePatriot, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button