PoliticăȘtirile 60m.RO

Asistăm la o dictatură a partidelor politice. CCR respinge, pe nedrept, sesizarea AUR privind alegerea lui Ludovic Orban

Curtea Constituțională a respins, joi, 14 ianuarie, sesizarea AUR privind Hotărârea Camerei Deputaților nr.71/2020 pentru alegerea președintelui acestei entități. Alianța pentru Unirea Românilor consideră că această decizie este nedreaptă și arată gradul ridicat de politizare a acestei instituții.

„Decizia Curții Constituționale este una nedreaptă și arată gradul ridicat de politizare a unei instituții care ar trebui să îi reprezinte pe români. Așteptăm să vedem motivarea, dar această instituție a dovedit deja ce poate când a blocat impozitarea pensiilor speciale.

Avem nevoie de specialiști la Curtea Constituțională, acum avem partide politice. Decizia era una de așteptat contrar prevederilor legale. Asistăm la o dictatură a partidelor politice prin intermediul unei instituții a statului”, a a declarat Adrian Axinia, deputat AUR, după aflarea deciziei CCR.

George Simion anunţa pe 22 decembrie că va sesiza Curtea Constituţională în privinţa Hotărârii Camerei Deputaţilor 71/2020.

Back to top button