Știrile 60m.RO

Ariadna, tânăra care va face Unirea: avem nevoie de reîntregirea națională ca de aer

Din păcate se știe că trecem printr-o criză identitară, afirmă Ariadna Cîrligeanu, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012 în cadrul emisiunii Știrea Zilei.

Ariadna susține că subiectul unității naționale este aproape inexistent în societatea românească în ziua de astăzi, iar acest lucru se datorează unei ștergeri a identității prin care trecem și noi: „Ne-am uitat valorile, nu ne mai prețuim istoria, nu ne mai prețuim nici limba, ne este rușine să fluturăm tricolorul cu care atâtea generații întregi au murit în mână. Ne este rușine să afirmăm că suntem români. Trecem prin această criză și în actualele granițe ale țării, fără ca acesta să fie un efect al zecilor de ani de ocupație străină sau de reeducare rusească așa cum s-a întâmplat în Basarabia. Frații noștrii de peste Prut au fost educați să își uite originile. La ei se observă acest aspect al anilor de ocupație. Noi ne uităm originile și fără presiuni din afară.”

Nici în școală nu se mai insistă foarte mult pe acest aspect pentru pastrarea identitatii, a valorilor și a culturii românești, susține tânăra unionistă.

„Fără unitate națională statul românesc nu a putut exista și nu poate exista în continuare. Noi dorim să introducem la școală ore despre Basarabia, pe ambele maluri de Prut, deoarece istoria nu se mai studiază în școală așa cum ar trebui să fie studiată. Tinerii trebuie să învețe despre generațiile care s-au sacrificat ca el să aibă astăzi această țară, care s-au sacrificat ca el să vorbească această limbă, să poată trăi pe acest pământ. Ar trebui să se învețe mai mult despre suferințele prin care a trecut întregul popor românesc”, afirmă președintele P.U. Acțiunea 2012.

Noi încă credem în dezideratul Unirii, putem fi generația Unirii și credem în reîntregirea națională. Avem nevoie de această reîntregire națională ca de aer. România are nevoie de Basarabia și Basarabia are nevoie de România.

Emisiunea Știrea Zilei din 25 ianuarie poate fi urmărită aici:

Back to top button