Ariadna Cîrligeanu: Unirea este singura cale prin care Basarabia poate fi salvată.

Distribuie acest articol!

Doamna senator AUR Rodica Boancă și Ariadna Cîrligeanu președinte a Platformei Unioniste Acțiunea 2012 au fost invitați la emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu din 16 Martie pentru a discuta despre situația din Republica Moldova.

Reprezentatul organizației Acțiunea 2012, Ariadna Cîrligeanu susține că: Din păcate nu s-a schimbat nimic în Republica Moldova după cum vedem, foarte mulți oameni au avut speranța că o dată cu alegerea noului președinte Maia Sandu, nu vom mai avea parte de același regim opresiv, anti-românesc. Mi-am dat seama de frica pe care o simt politicieni din Republica Moldova de tot ce este românesc. Ce este șocant este că doamna Maia Sandu are un discurs pro european, pro UE cu toate acestea, menține interdicții puse abuziv fără vreun motiv.

Senatorul AUR Rodica Boancă susține că drepturile lui George Simion nu au fost apărate de statul român. Statul român a avut o reacție indiferentă în legătură cu această interdicție. Este o situație delicată, o situație care nu ar fi trebuit să aibă loc. Nu contează partidul politic din care face parte un demnitar pentru că aici este vorba despre o injustiție, este vorba de un act nedrept. George Simion nu a făcut nimic grav încât să fie considerat un pericol național pentru Republica Moldova. Trebuie să le explicăm oamenilor că această unire ar presupune o evoluție în bine a României din toate punctele de vedere, social, politic și în primul rând economic.

Ariadna Cîrligeanu: “Vom cere statului român să vină cu proiecte concrete pentru aducerea Basarabiei acasă pentru că în acest moment statul nu face nimic altceva decât să arunce niște ajutoare pentru frații noștri de peste Prut. Aceste ajutoare au fost trimise la presiunea civică, și nu din inițiativa politicienilor români. Politicienii din România au făcut foarte puțin atât cât să nu deranjeze clasa politică de la Chișinău. Din păcate statul român nu face acest lucru, se duc doar când e campanie politică doar pentru electorat. Avem la conducere niște oameni politici care gândesc anti-românesc, gândesc doar să obțină putere, funcții, bani, și nu se gândesc la generațiile care vin din urmă. Vom face tot ce este posibil să reușim să formăm o generație a unirii care să lege cele două maluri de Prut.

“Atunci când clasa politică este atât de pasivă și nu reacționează, poporul trebuie să se organizeze și să se unească în jurul acestui ideal.” spune reprezentantul ONG-ului Ariadna Cîrligeanu.

Link către video: https://fb.watch/4hs5HDfN7o/


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: