Social

Arhiepiscopia Tomisului acuză city-managerul Constanţei că a oferit informaţii false: Sediul Arhiepiscopiei Tomisului nu a fost supraetajat niciodată

Arhiepiscopia Tomisului acuză city-managerul Constanţei, Felicia Ovanesian, că a oferit informaţii false, după ce a anunţat că nu există autorizaţie de construire pentru podul Palatului Arhiepiscopal, precizând că acea clădire nu a fost supraetajată niciodată.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis, marţi, un comunicat de presă, prin care afirmă că podul clădirii a fost dintotdeauna acolo, iar în ceea ce priveşte eventualele amenajări tehnice ale interiorului podului autorităţile abilitate pot cercetata legalitatea acestora.  

“Arhiepiscopia Tomisului constată, cu uimire, că city-managerul municipiului Constanţa Felicia Ovanesian a lansat informaţii false cu privire la instituţia noastră. Astfel, referindu-se la sediul Arhiepiscopiei Tomisului a afirmat că acesta ar fi fost <<supraetajat în anul 2007>>. În realitate, sediul Arhiepiscopiei Tomisului nu a fost supraetajat niciodată. Anexăm fotografii de epocă care demonstrează că acoperişul şi podul clădirii a existat dintotdeauna acolo legal, de la construcţia ei (1932) şi cât timp a fost muzeu sau bibliotecă. Referitor la eventualele amenajări tehnice ale interiorului podului, autorităţile abilitate pot cerceta legalitatea acestora”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului. Aceasta a mai precizat că termenul de mansardă a fost folosit imprecis în noaptea incendiului.  

“Termenul <<mansardă>> a fost folosit imprecis în noaptea incendiului, întrucât la ultimul etaj al clădirii se află chiliile călugărilor (tot din 1932), despre care am avut informaţia iniţială că ar fi fost afectate de incendiu. Acolo este mansarda (nu podul) evidenţiată şi în planurile de origine ale clădirii. Ele nu sunt afectate de incendiu, ci de apa folosită la stingerea incendiului, chestiune precizată deja”, a mai transmis sursa citată.  

City-managerul municipiului Constanţa, Felicia Ovanesian, a anunţat, marţi, că nu există autorizaţia de construire pentru podul Palatului Arhiepiscopal, distrus în incendiul de sâmbătă seara, precizând că supraetajarea neautorizată a fost ridicată în 2007, iar în prezent nu mai pot fi date sancţiuni, fapta fiind prescrisă. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button