Știrile 60m.RO

Arafat: Relaxarea acum poate fi devastatoare. Cine își asumă creșterea bruscă a îmbolnăvirilor?

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că nu este de acord cu relaxarea restricţiilor în perioada Paştelui deoarece există riscul unei creşteri accentuate a cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Secretatul de stat în MAI susţine că o relaxare mai devreme ar putea avea rezultate „devastatoare”.

„Dacă opinia care spune că ar trebui să ieșim din situația asta și ne trezim că după Paște avem brusc o creștere a numărului de cazuri, cine își asumă? Dacă mai suportăm 2-3 săptămâni, e normal. Relaxarea acum ar fi prea precoce.

Toți vrem să ajungem să relaxăm aceste măsuri. Dar o relaxare prea devreme poate să însemne un rezultat devastator pentru noi”, a declarat Raed Arafat, la Antena3.

Pe 16 martie, preşedintele Klaus Iohannis a emis primul decret privind instituirea stării de urgenţă pentru 30 de zile în România, această perioadă urmând să se încheie marţi, ultima zi în stare de urgenţă.

Marți, șeful statului va emite un nou decret, care va intra în vigoare de miercuri și care va prelungi starea de urgență până pe 14 mai.

Sursa: www.digi24.ro

Back to top button