Arafat: Nu sunt Superman, nu pot eu să rezolv toate problemele

Distribuie acest articol!

Secretarul de stat Raed Arafat a afirmat, vineri, întrebat dacă-şi reproşează ceva după noua tragedie înregistrată într-un spital, că rolul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă este e a interveni în situaţii extrem de grele.

”Din păcate, pe noi ne vedeţi când avem urgenţe. Eu apar când există o problemă gravă”, a afirmat Arafat. întrebat dacă intenţionează să demisioneze după acest nou incident, Arafat a afirmat: ”Doctorul Arafat nu este Superman care să rezolve toate problemele”.

Raed Arafat a fost întrebat, vineri, la Constanţa, dacă îşi reproşează ceva după noua tragedie înregistrată într-un spital şi a afirmat: ”Am să vă răspund foarte direct. Eu sunt şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. DSU are două rolul – principalul rol este coordonarea structurilor de intervenţie în situaţiile de urgenţă. Din păcate, pe noi ne vedeţi când avem urgenţe. Nu ne vedeţi când situaţia este ok. Noi apărem şi eu apar în mod deosebit când există o problemă gravă. Dacă nu  e gravă, nu apar eu şi sunt colegii mei pe plan local  care apar şi vorbesc. Vin când este ceva grav, pentru că ăsta este rolul Departamentului”.  

Arafat a precizat că, din structura DSU, rolul IGSU este de a preveni şi controla, dar şi acest rol a fost realizat la Constanţa.  

”Eu puteam să spun că e o problemă dacă  IGSU nu ar fi venit să controleze de mai multe ori. Dacă IGSU a scăpat să alerteze că există o problemă. De aici, executarea soluţiilor nu mai aparţine DSU, nici de Arafat, nici de comandatul IGSU, nici de ministrul de Interne, nici chiar de ministrul Sănătăţii, pentru că aici merge direct către unde este proprietatea”.  

Arafat a mai afirmat că treaba sa şi a structurilor pe care le coordonează este ”intervenţia, salvarea, să ajungă la timp, să facă tot ce este posibil când apare o tragedie şi să facă tot posibilul să prevină în limita competenţelor”.  

Întrebat dacă are de gând să demisioneze după această tragedie, Arafat a răspuns: Vreţi să spuneţi că au murit oameni pentru că Arafat nu a demisionat? (…) Doctorul Arafat nu este Superman care să rezolve toate problemele, nici instituţiile din coordonarea sa nu sunt instituţii de supra-utere să rezolve toate problemele”.  


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: