Politică

Arafat insistă cu ”Ministerul Adevărului” – cenzură și totalitarism în România

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că nu există nicio intenţie de cenzură, în România, dar că anumite organizaţii neguvernamentale care au activitate în domeniu, pot face monitorizări, iar DSU de exemplu, poate veni imediat cu varianta oficială. Aceste ONG-uri nu sunt plătite din bani publici, a subliniat Arafat.

”Ce e pe domeniul nostru, DSU, dacă noi vedem pe careva care spune că nu a fost prezent nimeni de la DSU, nu a fost prezent nimeni de la IGSU, nimeni nu a făcut nimic, oamenii nu ştiu ce au păţit şi pune nişte imagini vechi sau aşa ceva, noi trebuie să reacţionăm, dacă nu e adevărat şi să venim cu varianta adevărată şi să o punem în faţa oamenilor, ca să combatem. Asta  nu înseamnă cenzură, înseamnă că verificăm şi venim cu varianta oficială, după care omul va avea ambele variante în faţa lui. Că varianta cealaltă, dacă nu o şterge, nu noi, dacă nu o şterge Facebook sau YouTube că şi ei fac acest lucru şi ei chiar cenzurează, dacă văd că e ceva fals, şterg de pe platformele lor.  Noi singurul lucru care îl facem la acest moment este că dacă vedem că este o minciună, venim cu  partea noastră şi o punem în faţă şi spunem la oameni că asta e varianta noastră, mai e varianta asta care circulă”, a declarat Arafat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button