Arafat a prelungit carantina în Timișoara spre bucuria lui Fritz. „Altă variată nu există”

Distribuie acest articol!

Dominic Fritz susține decizia lui Raed Arafat de a prelungi carantina în Timișoara, în ciuda deciziei Consiliului Județean Timiș. Primarul susține că acesta este singura soluție pentru a preveni un colaps al sistemului sanitar.

Îmi pare rău de incertitudinea prin care timișorenii au trecut în acest weekend și am un respect uriaș pentru eforturile până la limită pe care mulți le fac pentru a răzbi în aceste vremuri. Carantinarea zonei metropolitane Timișoara este necesară pentru a preveni un colaps, altfel iminent, al sistemului sanitar. Alte variante de a opri creșterea rapidă a ratei de infectare din păcate nu există”, spune Fritz.

Acesta precizează că propunerea DSP de sâmbătă de a continua carantinarea doar pentru o parte din zona metropolitană „era ilogică și de neexplicat”, iar politizarea carantinării în Timișoara „a dus la blocajul din CJSU și de aceea decizia a fost luată de către Guvernul României, prin ordinul secretarului de stat Raed Arafat”.

Salut hotărârea de a continua carantina în forma în care CJSU a argumentat-o și decis-o acum două săptămâni, pentru Timișoara și toate cele 4 comune periurbane. Am atras atenția ieri (sâmbătă – n.r.) că modul în care se iau deciziile privind carantinare este viciat și lipsit de asumare. Îl susțin pe ministrul Vlad Voiculescu în inițiativa lui de modificare a algoritmului de carantinare: măsurile luate trebuie să fie clare, logice și predictibile”, a mai spus Fritz.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: