JUSTIȚIE

Arad: Percheziţii la o grupare de traficanţi de droguri; 13 persoane vor fi audiate

Poliţiştii Serviciului pentru Combaterea Criminalităţii Organizate Arad şi procurorii DIICOT fac 13 percheziţii domiciliare, marţi, la membrii unei grupări de traficanţi de droguri de risc şi de mare risc, suspecţii urmând să fie ridicaţi pentru audieri.

‘Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie – septembrie 2023, în judeţul Arad, ar fi fost constituit şi ar fi acţionat un grup infracţional specializat în procurarea, deţinerea şi comercializarea către consumatorii din acest judeţ, de droguri de risc (canabis) şi de mare risc, 3-CMC (cristal), precum şi de substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive. Membrii grupului ar fi obţinut din activitatea infracţională beneficii materiale substanţiale’, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

La sediul DIICOT Arad vor fi audiate 13 persoane ‘despre care există date şi indicii temeinice că sunt implicate în săvârşirea infracţiunilor’.

Procurorii DIICOT şi Poliţia Română, cu sprijinul Jandarmeriei, efectuează marţi dimineaţa peste 50 de acţiuni operative în cadrul unei ample operaţiuni de destructurare a unor grupări infracţionale de trafic de droguri, trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, pornografie infantilă şi criminalitate informatică.

Conform DIICOT, în cadrul acestei operaţiuni vor fi puse în executare peste 260 de mandate de percheziţie domiciliară şi 250 de mandate de aducere.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button