JUSTIȚIE

Arad: Migranţi ascunşi sub canapele, într-un TIR, prinşi la frontieră

Mai mulţi migranţi au fost prinşi în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II când încercau să iasă din ţară ascunşi sub canapele transportate cu un TIR în Cehia, în timp ce alţi străini au fost prinşi pe câmp în tentativă de a trece ilegal graniţa în Ungaria.

TIR-ul încărcat cu canapele era condus de un român iar autorităţile au verificat remorca ‘în baza profilului de risc’, fiind găsiţi ascunşi opt migranţi.

‘Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noştri au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Sri Lanka, având vârste cuprinse între 26 şi 37 de ani, intraţi în mod legal în România’, a transmis, marţi, Poliţia de Frontieră Arad.

De asemenea, în zona localităţii Turnu, un grup format din zece migranţi a fost oprit pe câmp înainte să treacă graniţa pe jos în Ungaria. Migranţii sunt din Siria şi Irak, având vârste cuprinse între 18 şi 37 de ani.

În primul caz, şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi, iar străinii ascunşi în TIR sau prinşi pe câmp sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button