Aproximativ 15 000 de angajați ai Renault vor rămâne fără locuri de muncă

Renault a anunțat că va tăia aproape 15 000 de locuri de muncă, dintre care 4 600 doar din Franța, în încercarea de redresare economică. Decizia vine ca urmare a scăderii vânzărilor de automobile și creșterii cererii de vehicule electrice.

„Într-un context al incertitudinii și al complexității, acest proiect este vital pentru a garanta o performanță sustenabilă”, a declarat Clotilde Delbos, directorul executiv interimar al Renault, potrivit AFP.

Planul de diminuare a costurilor, prezentat joi liderilor de sindicat, va duce la reducerea cheltuielilor cu aproximativ 2 miliarde de euro în următorii trei ani.

Alte 10 000 de locuri de muncă vor fi tăiate în afara Franței, ca urmare a întreruperii planului de extindere în România și Maroc.

În total, capacitatea de producție a Renault se va ajunge la 4 milioane de automobile – cât este în prezent, la 3.3. milioane de vehicule în urmării patru ani.

„Ne dorim să generăm economii de scară pentru a ne restabili profitabilitatea și a putea susține dezvoltarea în Franța și la nivel internațional”, a mai spus Delbos.

%d blogeri au apreciat: