Internațional

Aproape 60% dintre rezidenții germani se tem că nu vor putea plăti facturile de electricitate și gaz

Mai mult de jumătate dintre locuitorii Germaniei – 59% – se tem că nu vor putea plăti pentru electricitate sau gaz în iarna care vine, potrivit ziarului Bild am Sonntag, care citează rezultatele unui studiu realizat de Institutul INSA. Cu toate acestea, numărul participanților la studiu nu este dat.

Dacă un astfel de scenariu devine realitate, atunci, ca urmare, vor apărea probleme însoțitoare, se spune în articol. De exemplu, dacă nu se primesc bani de la cetățeni, atunci vor apărea dificultăți pentru utilitățile publice ale orașului. Acest lucru, chiar și cu o evoluție negativă a evenimentelor, poate afecta funcționarea transportului public și a diferitelor instituții care depind de bugetele orașului.

„Serviciile orășenești se află într-o situație dificilă”, a spus Stefan Weil, premierul Saxoniei Inferioare. „Pe de o parte, ei înșiși trebuie să plătească din ce în ce mai mult pentru energie, iar pe de altă parte, le este frică că nu vor primi banii. Măsurile de sprijin pe care statul le-a pregătit pentru afaceri ar trebui să se aplice și utilităților orașului.”

Pachete de asistență și măsuri de economisire

Pe fondul scăderii livrărilor de gaze, Germania se afla sub amenințarea unei crize energetice. Pe 24 august, guvernul german a convenit asupra măsurilor de economisire a energiei în timpul iernii, care vor reduce consumul de gaze cu 2-2,5%. Măsurile includ, în special, reducerea temperaturii în birouri și instituții publice de la 20 la 19 grade, oprirea reclamei exterioare și a iluminatului clădirilor și monumentelor de la 22:00 la 06:00. În plus, proprietarilor de magazine li se va interzice să țină ușile deschise pentru perioade lungi de timp.

Guvernul sprijină populația cu pachete de ajutor de mai multe miliarde de dolari. Pe 4 septembrie, coaliția de guvernământ din Germania a convenit asupra unui nou pachet în valoare totală de 65 de miliarde de euro, care prevede, în special, următoarele măsuri: pensionarii vor primi o plată unică de 300 de euro până la 1 decembrie, studenții și cei care urmează studii profesionale. – 200 €. În plus, coaliția a fost de acord să introducă noi bilete de transport public care vor costa în jur de 49-69 de euro pe lună. Alocația lunară pentru copii plătită în Germania va fi majorată cu 18 EUR. Sunt planificate și reduceri fiscale.

Ziarul Bild, citând previziunile Asociației Germane pentru Locuințe, a raportat că creșterea prețurilor la energie electrică în Germania va fi mai vizibilă pentru consumatori în 2022 decât se credea anterior. Asociația a sugerat că, costul suplimentar pentru gospodăriile formate dintr-o persoană ar fi de 2.700 de euro pe an și de 5.000 de euro pentru patru. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button