Știrile 60m.RO

Aproape 300.000 de pasageri sunt afectați de greva din Germania. Reuters: Printre ei se află și Bogdan Aurescu

O grevă care are loc vineri pe șapte aeroporturi din Germania, inclusiv Frankfurt și München, afectează aproape 300.000 de pasageri.

Greva a coincis cu debutul Conferinței de Securitate de la München, la care se așteaptă să participe peste 40 de șefi de stat și 60 de miniștri.

Iar printre pasagerii afectați se numără și Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe, care urmează să participe la conferință.

Cum zborul său a fost anulat din cauza grevei de pe aeroporturile din Germania, Aurescu este nevoit să zboare în Austria și apoi să facă un drum de peste patru ore până la München, a declarat un oficial al ambasadei României, citat de Reuters.

Protestul este cel mai recent dintr-o serie de greve care au lovit marile economii europene, inclusiv Franța, Marea Britanie și Spania, deoarece prețurile mai mari la alimente și energie au afectat veniturile și standardele de trai în urma pandemiei și a războiului din Ucraina.

Sindicaliștii fac presiuni pentru majorarea salariilor și amenință cu o vară plină de „haos”, dacă cererile lor nu vor fi îndeplinite.

Aproximativ 2.340 de zboruri au fost anulate pe aeroporturile din Bremen, Dortmund, Frankfurt, Hamburg, Hanovra, Munchen și Stuttgart, potrivit asociației aeroporturilor ADV.

„Nu am avut o asemenea grevă până acum. Când ne uitam la terminalele aeroportului în această dimineață, ne aminteam mai mult de cele mai grave zile ale pandemiei de Covid, nu de o grevă de avertisment”, a declarat Ralph Beisel de la ADV.

Sindicatul german Verdi a anunțat greva miercuri, după ce a declarat că eforturile de negociere colectivă pentru personalul din serviciile de la sol, oficialii din sectorul public și lucrătorii din securitatea aviației au înregistrat puține progrese.

Sindicatul a făcut presiuni pentru o creștere a salariilor cu 10,5%, sau cel puțin 500 de euro pe lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button