Știrile 60m.RO

Antonio Andrușceac (AUR) despre reorganizarea teritorială: Nu ne dorim regionalizarea României, ci un aparat administrativ mai suplu. Modelul polonez a funcționat

Alianța pentru Unirea Românilor consideră că propunerea Camerei de Comerț și Industrie privind reorganizarea teritorială și descentralizarea instituțiilor publice este binevenită. În contextul reapariției în spațiul public a temei regionalizării României, deputatul AUR Antonio Andrușceac a tranșat problema: „nu ne dorim regionalizare (după criterii etnice, cf. dorinței UDMR n.r.), ci un aparat administrativ mai suplu”. Reforma administrativă este o condiție pentru dezvoltarea economică a României de aici înainte, așa cum o demonstrează modelul polonez, a mai spus parlamentarul, într-o conferință de presă.

George Simion a subliniat, de asemenea, că partidele care se opun acestei reforme își doresc să blocheze dezvoltarea țării. „După felul în care UDMR a reacționat, putem spune că UDMR e un instrument de a bloca statul român și de a-l paraliza în prezent”, a spus liderul AUR cu referire anunțul făcut de UDMR, potrivit căruia va susține reforma administrativă doar „ dacă e precedată de reorganizarea regiunilor în unele mai mici”.

„Noi suntem conștienți că este un proces care va cere dezbatere și timp și către asta ne vom apleca, către dialog și către dezbatere cu toți cei care vor fi afectați de aceste lucruri. Românii trebuie să fiți conștienți că dacă AUR a pornit pe un drum a calculat și a gândit această propunere, spre deosebire de Marcel Ciolacu, care vrea un aparat administrativ suplu fără să dea pe nimeni afară, fără să vină cu nicio soluție despre cum va face lucrul acesta. Noi venim cu soluții și nu vor fi dați oameni afară, dar vor fi într-adevăr mult mai puțini șefi de consilii județene, de consilii locale și așa mai departe. Avem un model care a funcționat și care e lăudat de toată lumea în Europa și chiar de partenerii noștri strategici americani: modelul polonez. Asta înseamnă să facem un aparat administrativ mai suplu și mai funcționa”, a precizat Andrușceac.

Impozitarea progresivă a românilor, o propunere fără conținut

În cadrul conferinței, deputatul AUR a comentat și propunerea liderului PSD, Marcel Ciolacu, privind impozitarea progresivă:

„Ciolacu nu a putut să facă lucrul ăsta când a fost vorba de marile corporații. Așteptăm să vedem cum se gândește să impoziteze progresiv românii, cum va face cu cei din privat. Nu cumva va avea efectul invers pe care l-a avut decizia lor de a supraimpozita munca part-time? Acestea sunt lucruri care apar și dispar la fel de repede de pe agenda politică pentru că nu au conținut și nu sunt susținute de nicio motivație”, a mai spus Antonio Andrușceac.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button