Știrile 60m.RO

ANPC a închis ilegal pentru circa o lună magazinele Mega Image

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și Direcția De Sănătate Publică București (DSP) anunță că nu au fost notificate de ANPC cu privire la anumite probleme privind magazinele Mega Image, deși Protecția Consumatorului a decis să închidă mai multe magazine ale retailerului timp de circa o lună, potrivit răspunsurilor transmise de cele două instituții.

„ANSVSA nu a fost notificată, de către ANPC, cu privire la neconformitățile identificate în cadrul controalelor efectuate la nivelul rețelei de unități de vânzare cu amănuntul de tip supermarket/hipermarket aparținând Mega Image. Procedura de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor a unităților de tip supermarket/hipermarket este reglementată de Ordinul Președintelui ANSVA, cu modificările și completările ulterioare. Acest ordin prevede, de asemenea, procedure emiterii ordonanțelor de suspendare/interzicere a activităților de către unitățile din sectorul alimentar, care au fost înregistrate sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor (inclusiv unitățile de tip supermarket/hipermarket), în cazul identificării unor neconformități, măsuri care pot fi dispuse doar de către reprezentanții Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor”, potrivit răspunsului primit.

Instituția mai transmite că nu cunoaște actul normativ în baza căruia ANPC a dispus închiderea unor unități de vânzare cu amănuntul de tip supermarket/hipermarket aparținând SC Mega Image SRL

De asemenea, nici Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București nu a fost informată de către ANPC asupra controalelor desfășurate în Mega Image, respectiv asupra neconformităților constate.

„Reprezentanții instituției nu au efectuat controale în puncte de lucru Mega Image, la notificări ale altor instituții. Motivele deciziilor de închidere a activității unităților Mega Image exced sfera de competență a instituției”, se mai menționează în răspuns.

Reamintim că ANPC a aplicat amenzi de peste 5 milioane lei în urma controalelor în peste 230 de magazine Mega Image, mai multe unităţi fiind  închise temporar luna trecută.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button