Angajații Senatului primesc spor la salariu și pentru „uzura prematură a organismului”

Angajații Senatului României primesc sporuri pentru că își uzează organismul prematur și sunt afectați de undele electromagnetice care se propagă prin clădire, se arată într-un nou episod Digi24, Statul la stat.
Miile de angajaţi de la Parlament primesc lunar un spor de 15 la sută din salariu pentru condiţii vătămătoare. Potrivit informaţiilor oficiale primite de Digi24 de la Camera Deputaţilor şi Senat, în primul rând, funcţionarii de aici sunt afectaţi de undele electromagnetice care se propagă prin clădire.
George Dumitrică, secretar general adjunct Camera Deputaţilor, a declarat că aceste unde se simt și că au „o acțiune asupra organismului uman”: „În funcţie de zonele în care lucrezi se propagă şi se simt. Se simt!!! Ele au o acţiune asupra organismului uman. Nu în toată clădirea dar într-o zonă destul de mare, pentru că vorbim de reţele electrice care îmbracă întreaga structură a Palatului Parlamentului”.
Documentul oficial mai arată că activitatea funcţionarilor presupune o suprasolicitare nervoasă și că există şi condiţii de muncă ce pot duce la uzura prematură a organismului.
Sporul de 15% pentru condiții vătămătoare adaugă la salariul unui secretar general 3.030 de lei. Un secretar general adjunct încasează 2.852 de lei, un director general 2.315 lei iar un şef de serviciu 1.784 de lei. Cel mai mic spor îl ia un muncitor necalificat: 285 de lei, mai scrie Digi24.
Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Muncii „Alexandru Darabonţ”, instituția care stabilește factorii de risc în baza cărora funcționarii parlamentari primesc sporul, nu au răspuns întrebărilor Digi24.
Sursa: Digi24
- Ministerul Mediului vrea să taie din nou din pădurile promise prin PNRR. Fermierii acuză sabotaj și interese ascunseȚinta de împădurire asumată de România prin PNRR riscă să fie redusă pentru a doua oară, de la 26.500 la doar 16.000 de hectare. Fermierii trag un semnal de alarmă și o acuză pe ministra Diana Buzoianu că sabotează una dintre cele mai importante campanii naționale pentru protejarea mediului și combaterea deșertificării. România riscă să …
- România, din furnizor strategic de oțel, în importator: Cum am ajuns în ruine cu PSD și PNLÎn anul 1990, România producea aproape 15 milioane de tone de oțel anual, fiind una dintre cele mai importante economii industrializate ale Europei de Est. În același an, Turcia abia ajungea la o producție de 7 milioane de tone de oțel, cu mult sub nivelul României. După 35 de ani, balanța s-a inversat dramatic. România …
- Nicușor Dan a mințit românii: TVA a crescut la 21%, iar adevărul iese la ivealăPrimarul Capitalei, Nicușor Dan, este acuzat că a indus în eroare opinia publică, susținând că nu vor exista majorări de taxe. Între timp, TVA-ul a fost crescut la 21%, iar impactul este deja resimțit de români. În locul unei asumări publice, cetățenii primesc tăcere, promisiuni încălcate și scumpiri în lanț. Românii se confruntă cu o …
- S-au găsit bani pentru pensiile speciale: se impozitează pensiile normaleCând vine vorba de pensiile speciale, guvernanții sunt brusc generoși. Nu le taie, nu le limitează, nu le ating nici măcar cu o virgulă. Însă pentru restul pensionarilor — cei care au muncit cinstit o viață întreagă — se introduce o nouă lovitură: impozitarea pensiilor normale care depășesc 3.000 de lei. Aceasta este „soluția” PSD …
- Ungaria sprijină tinerii să-și cumpere locuințe cu credite subvenționate. În România, prețurile explodează, iar statul nu se implicăGuvernul ungar anunță un program prin care oferă credite cu dobândă subvenționată de 3% pentru achiziția primei locuințe, indiferent de zonă. În România, tinerii se confruntă cu prețuri imobiliare record și cu un stat absent, care nu oferă nici sprijin real, nici alternative. Diferența dintre cele două abordări politice devine tot mai evidentă. Premierul ungar …