Angajații DSP București nu au răspuns la niciun apel telefonic într-un experiment live, într-o emisiune la care participa Raed Arafat

Digi24 a făcut vineri seara un experiment, în prezența secretarului de stat Raed Arafat: s-a pus în situația unui bucureștean care ar avea o problemă legată de COVID-19 și care ar avea nevoie să sune la DSP.
Au fost cel puțin șase încercări la cele trei numere de telefon puse la dispoziție de DSP București. Toate încercările s-au soldat fie cu ton de „ocupat”, fie s-a auzit vocea unui robot. A trecut aproape jumătate de oră până când de la capătul celălalt să se audă o voce umană care a îndemnat: „Ziceți”.
Experimentul a fost motivat de numeroasele mesaje pe care Digi24 le-a primit din partea telespectatorilor în care aceștia s-au plâns că nu pot da de DSP, așa cum prevede procedura, fie pentru a anunța că au fost contacți ai unei persoane pozitive, fie pentru a anunța că au fost depistați cu COVID-19, fie pentru a afla rezultatul unui test pentru SARS-CoV-2.
În acest timp, prezent în studioul Digi24, Raed Arafat a asistat la încercările jurnaliștilor de a da de cineva de la DSP București și a explicat cum ar trebui să funcționeze această instituție, subliniind că a primit recent întăriri, pentru că a fost detașat personal suplimentar.
Când în sfârșit, aproape de încheierea emisiunii, jurnaliștii erau pe punctul de a renunța, a răspuns cineva de la DSP București: „Da, vă rog, bună seara, medicul de gardă, doctor Ilie, DSP București, vă rog”.
Doamna doctor a explicat că în acel moment erau trei persoane de gardă. „Eu în jurul meu am trei telefoane, colegele mele au alte trei. Eu am închis acum trei apeluri simultan, că nu mai dovedeam să fac față”, a explicat medicul.
„Pot să crească numărul (personalului). E un oraș mare. Poate că într-adevăr, trebuie schimbat modul. Nu știu care e modul în care sunt legate telefoanele”, a reacționat Raed Arafat.
Sursa: www.digi24.ro
- Austria ține prețurile mari la energie în România, Bulgaria și GreciaConsumatorii industriali de energie electrică din România, Bulgaria și Grecia au cerut Comisiei Europene stabilirea unui mecanism de sprijin în raport cu prețurile angro mari la electricitate suportate de industriile energointensive, în special de cele din Europa de Sud-Est, din cauza fragmentării pieței europene unice de profil ca urmare a insuficienței interconexiunilor energetice dintre țările …
- Ipocrizia ministrului Energiei: Dacă subordonații mei directori își scad salariul cu 20% mi-l scad și euMinistrul Energiei, Bogdan Ivan, a declarat joi, despre renunţarea benevolă a unei părţi din salariu, de către şefii din companiile din energie, că dacă ei îşi scad 20% din salariu, este dispus să îşi scadă şi ei salariul cu 20%. ”Dacă avem o decizie guvernamentală asumată de premier, este evident că o să port această …
- Sindicaliştii de la Apele Române protestează în faţa Ministerului Mediului: Tăiaţi bani de la parlamentari, nu de la noi!Câteva zeci de sindicalişti de la Apele Române protestează, vineri, pentru două ore, în faţa Ministerului Mediului, faţă de diminuarea veniturilor salariale prin reducerea sporului de condiţii vătămătoare de muncă. Acţiunea, care se va desfăşura până la ora 13:00, se înscrie în seria protestelor stabilite de Blocul Naţional Sindical (BNS) şi începute cu o zi în urmă …
- Sorin Faur: România a fost laborator și poligon pentru numeroase clase de muniție cu care se rade sistematic de pe fața pământului democrația liberală, în sensul ei nepervertit de ideologii ultimului sfert de veacRomânia a fost laborator și poligon pentru numeroase clase de muniție cu care se rade sistematic de pe fața pământului democrația liberală, în sensul ei nepervertit de ideologii ultimului sfert de veac. De fapt, „ideologi” e o etichetă exagerat de generoasă. În fond, doar niște activiști cu propaganda ai unor entități dubioase care îi plătesc …
- Comasarea CNA cu ANCOM, un atac la libertatea preseiPlanul de comasare a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) cu Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) provoacă îngrijorare profundă în rândul jurnaliștilor, societății civile și experților în media. Dincolo de justificările birocratice sau economice invocate de guvern, această mișcare este percepută ca un atentat la libertatea presei și o încercare periculoasă de …